U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu
Menu Sluiten
FAQ

Leonardo da Vinci

Leonardo Da Vinci is afgelopen.
Frans Hals en de Modernen. Hals ontmoet Manet, Singer Sargent, Van Gogh is nog te bezoeken t/m 24 februari.
Tickets bestelt u hier.

Al meer dan 55.000 bezoekers – Mis het niet!

Veelgestelde vragen

1. Online ticketverkoop en entree

2. Tentoonstellingen en activiteiten

 • Wanneer zijn de musea geopend?

  Teylers Museum en Frans Hals Museum zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en extra geopend op maandag 15 en maandag 22 oktober (herfstvakantie), maandag 24 en maandag 31 december (kerstvakantie), Tweede Kerstdag (26 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari).

 • Kan ik lopend van Teylers Museum naar het Frans Hals Museum?

  Zeker. De loopafstand van Teylers Museum naar de locatie Frans Hals Museum Hof (Groot Heiligland 62) is ongeveer 9 minuten. De locatie Hal (op de Grote Markt) is slechts 5 minuten lopen. De tentoonstelling Frans Hals en de Modernen vindt plaats in locatie Hof van het Frans Hals Museum.

 • Kan ik een rondleiding boeken?

  Wilt u extra activiteiten in (een van) de musea voor uw groep? Dan adviseren wij u geen tickets online te bestellen, maar contact op te nemen met reserveringen@teylersmuseum.nl of groups@franshalsmuseum.nl.

3. Toegankelijkheid mindervaliden

 • Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?

  Met een invalidenparkeerkaart mogen auto’s in heel Haarlem gratis staan op een algemene parkeerplaats voor mindervaliden én in de parkeervakken. De kaart is niet geldig in de parkeergarages.

  Het Frans Hals Museum is met een rolstoel voor het grootste deel soepel te bezoeken. We hebben een aantal (te duwen) rolstoelen in huis. Bel 023 511 5775 en we zetten er met plezier eentje voor u klaar.

  Ook Teylers Museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Er zijn twee duw-rolstoelen aanwezig. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

  U kunt aanbellen bij Spaarne 18. Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. Parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden. Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen.

4. Bezoekvoorwaarden

5. Persoonsgegevens

 • Wat doen wij met uw persoonsgegevens?

  De opgegeven persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren over uw bezoek. Wanneer u zich ook heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van een of beide musea dan houden wij u op de hoogte van onze activiteiten. Uw gegevens zullen niet ter beschikking worden gesteld aan derden. Lees onze volledige privacy statement op de website van Frans Hals Museum en/of Teylers Museum.

6. Contact